Det kan godt være forvirrende

  Der er så mange tekniske udtryk når det kommer til computer-specifikationer, at det nærmest er umuligt for en normal dødelig at holde overblikket. Vi forstår godt at du ikke har tid til at sætte sig ind i alle begreberne, men stadig gerne vil have den bedste computer til dine studiebehov og ønskede prisklasse.

  Vi har lavet denne lille infografik (set længere nede), for at guide dit computerkøb i forbindelse med hvilken uddannelse du kunne tænke at kaste dig ud i.

  Du behøver ikke kender alle de specifikke udtryk, for at få noget ud af denne guide. Vi fortæller nemlig præcis hvad disse betyder. Hvis du stadig er i tvivl, sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig.

  Forbehold

  Bemærk at vi ikke har fokuseret på styresystemer, såsom Windows og iOS, selvom det selvfølgelig har en indvirkning på dig som bruger. Men det er mere et spørgsmål om præference end direkte ydeevne og egenskaber. Derfor fokusere vi på de dele i computeren som direkte påvirker din daglige brug ved studiet.

  Denne guide handler om bærbare computere, og ligger derfor ikke den store vægt på ting som blæsere og motherboard. Vi har koncentreret os omkring de ting som man nemmest kan læse- og forholde sig til på en side med computere. Det skulle forhåbentligt give nogle guidelines, som kan bruges til at snævre det svære valg ind for en IT-nybegynder.

  Standard krav

  Standard passer godt til uddannelser hvor du ikke bruger særlig tunge programmer, og primært arbejder i simpel tekstbehandling såsom Microsoft Word. Det kunne f.eks. være en handelsuddannelse eller en uddannelse fokuseret omkring menneskefag, som f.eks. en pædagoguddannelse. På sådan et studie vil der oftest ikke skulle bruges programmer der forlanger det store af din bærbar. Derfor kræves det heller ikke at du bruger en masse penge på mange RAM, et dyrt grafikkort, eller en hurtig processor.

  Der vil oftest bruges tekstprogrammer såsom Microsoft Word, eller regnskabsprogrammer som Microsoft Office, som ikke kræver meget plads på din computer. Af samme årsag, har du heller ikke brug for mere end 64 GB på din computers harddisk. Du kan selvfølgelig få dig en større harddisk hvis du gerne vil have ekstra plads til film eller andet, men det vil selvfølgelig også forøge prisen.

  Til de mest almindelige opgaver er det ikke relevant at kigge efter et godt grafikkort. Alle computere kommer med det vi kalder et integreret grafikkort. Som betyder at grafikkortet er koblet direkte til computerens RAM og processor. Derfor vil computeren ikke være god til tunge grafiske opgaver. Skal du bruge en computer til Photoshop eller noget mere krævende anbefaler vi dig at læse videre i vores avanceret eller Expert sektion.

  Avancerede krav

  Hvis du skal starte på en uddannelse med en stærk IT-fokus, så vil vi klart anbefale at du benytter dig af den del af guiden vi har kaldt Avanceret. Harddisken skal have mere plads til større filer end uddannelserne nævnt i Standard. Desuden er både RAM og Processoren bedre end i Standard, fordi nogle af de processer IT-programmering har, kræver mere af maskinen. Grafikkortet kan dog stadig være integreret uden problemer, da programmerne brugt indenfor IT-branchen oftest ikke er grafisk intensive.

  Modstykket til det tidligere nævnte integrerede grafikkort er et dedikeret grafikkort. Et dedikeret grafikkort har sin egen hukommelse (RAM) og i nogen tilfælde sin egen hjerne (kaldet GPU - Graphic Processing Unit). Man kunne sagtens bruge et dedikeret grafikkort til computer-eksemplet her i avanceret.

  Ekspert krav

  Med Ekspert mener vi ikke at du behøver at være en computer ekspert, men at computeren med disse specifikationer kan hamle op med det meste. Skal du starte på en uddannelse der kræver opgaver med videoredigering eller måske endda animation, så har du brug for en stærk computer.

  Film-filer er noget af det største og programmerne nødvendige til uddannelserne i denne kategori er også "tunge". Derfor anbefaler vi en stor harddisk med mindst 256 GB.

  Da animation og videoredigering virkelig presser maskinen til det yderste, anbefaler vi også meget mere RAM og en større CPU. Endvidere er der her brug for et dedikeret grafikkort, for at hamle op med de opgaver der venter din computer på dit studie.

  Vi håber at denne guide hjælper lidt og giver dig en bedre forståelser for hvad der er i en computer. Så er det ellers bare at finde computeren der passer lige til dig og dit studie. Vi vil gerne anbefale vores sortiment af bærbare, som alle er gode til utrolig lave priser. Se dem på lige her og øv dig i at finde computeren til netop dit studiebehov :)